Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane KotaMANDALİN ŞURUPLU DAMLA SAKIZLI PANE KOTA Malzemeler 6 Kişiliktir ![]() 1)2 Bardak süt 2)1 Bardak ağır krema 3)3-4 damla Damla sakızı yağı 4)1 limon suyu 5)4 Tatlı kaşığı pudra halinde (tatlandırıcısız)jelatin 6)Yarım bardak şeker 7)12-18 tatlı kaşığı konserve mandalin şurubu 8)4 Çorba kaşığı bal Hazırlanışı: 1)2 bardak sütü,kremayı,damlasakızını ve limon suyunu orta boy bir sos tenceresine koyun ve orta ateşte üzeri kapakla örtülü bir şekilde kaynayana kadar pişirin Ateşten alın ve 1 saat karışımı bekletin![]() 2)Kalan süte pudra halindeki jelatini ekleyin ve yumuşatın ![]() 3)Süt/Krema karışımını tekrar kaynatın ve ateşten alın Jelatin karışımı içine dökün ve şekeri ekleyin Bu karışım pürüzsüz olana dek karıştırın Karışımı bir sürahiye koyun Panna kotta karışımı 6 kaseye bölüştürün ve yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın![]() 4)Servis:Bir bıçakla her kasedeki pane kotayı ikiye bölün ve kesilmiş olarak tabaklara ****z bal dökerek hemen servis edin ![]() |
|
|
|