Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damla, ile, portakallı, sakızı, tarçın, tavuk, zencefil

Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle




PORTAKALLI TAVUK,TARÇIN,ZENCEFİL VE DAMLA SAKIZI İLE Malzemeler: 8Kişiliktir



1)2-2buçuk kilo kızarmış tavuk

2)Yarım portakal (Soyulmamış)

3)Tuz ve karabiber

4)25 cm zencefil kökü,doğranmış

5)1 küçük tarçın çubuğu

6)1 çay kaşığı damla sakızı(dövülmüş)(havanda)

7)1 küçük bütün portakal soyulmuş

8)1 oorta boy sarı soğan ,kesilmiş (doğranmış)

9)2 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

10)2 Çay kaşığı bal

11)1/3 fincan beyaz şarap



Hazırlanışı:


1)Fırını önceden 180C de ısıtınHafifçe orta boy bir borcamı yağlayın

2)Tavuğu yıkayın ve kurutunYarım portakalı tavuğun üzerinde gezdirin,suyunu üzerine sıkınTuz ve karabiber serpin

3)Tavuğu fırına koyun ve 30 dakika pişirinPortakal suyunu balı ve şarabı çırpın ve her 10-15 dakikada bir tavuğu bu karışımla bir fırça yardımı ile ıslatın30-40 dakika kadar daha tavuğun pişmesini bekleyinTavuğu fırından çıkarın ve içinde bulunan portakalı ve tarçın çubuğunu çıkarınTavuğu kesin ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.