Zeytinyağlı,Çömlekte Yaprak Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı,Çömlekte Yaprak Sarması* İçindekiler: asma yaprağı kuru soğan sarımsak pirinç maydanoz dere otu yeşil veya kırmızı biber salça tuz, pul biber, karabiber, nane nar ekşisi zeytin yağı toprak çömlek ))Hazırlanışı: asma yarakları haşlayın ![]() soğanı,domatesi,sarımsağı ve yeşillikleri minik minik doğrayın![]() pirinç ile karıştırın tüm baharatlar ve nar ekşisi zeytin yağı da dahil![]() yaprakların içine hazırlanan harcdan konularak teker teker sarın![]() )))) zeytinyağlanan çömleğe yerleştirin![]() üzerine acı kırmızı biberler koyabilirsiniz![]() hazırlanan yemek ekmek fırınına gönderilir, ağır ateşte fırında pişer gelir![]() üzerine de avcar(sos) yapılarak dökülür![]() ))avcarı(sosu) : ezilmiş sarımsak,pul biber,kuru nane,salça zeytin yağında kavrulur,üzerine az bir su ekleyip karıştırılır ![]() son olarakta nar ekşi ile karıştırılır![]() yemeğin üzeiğine dökülür![]() )not : tarifi eklemeden önce yazdığımı kopyaladım arkadaşıma, eksiğim var mı bak dedim ![]() iç harc biz de biraz pişirilir dedi![]() bu sebeple not ekleme gereği duydum![]() biz lahana sarmasında pişirme yaparız![]() asma yaprağında yapmayız![]() çömlekte pişen için özellikle asla iç harcını pişirmeyin![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|