Patetesli Çarşaf Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patetesli Çarşaf Böreği* İçindekiler: Malzemeler: 5 su b un 1 p kuru maya 1 tatlı k tuz su İç harcı için: 5 patates 1 kase mantar 100 gr salam 1 tutam maydonoz 5 yeşil soğan 1 kuru soğan tuz karabiber pulbiber mısırözü yağı Hazırlanışı: 5 su b un karıştırma kabına alınarak üzerine maya ilave edilrekkarıştırılır Daha sonra tuzu ialve edilerek alabildiği kadar su ilehamur yoğrulur Hazırlanan hamur bir süre bekeltilir Bu arada iç harçhazırlanır Bunun için kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağdakavrulur Üzerine doğranmış mantar ve salam eklenerek iyice kavrulur![]() Daha sonra üzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve haşlanıp küp doğranmış patatesler eklenir Tuzu ve baharatı ilave edilerekpişirilir Dinlendirilmiş olan hamur merdane ile olabildiğince büyük açıldıktan sonra üzeri yağlanarak elle kenarlarından çekerek açılır Üzerine iç harç her yere gelecek şekilde serpiştirilir Dahasonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır Yuvarlak fırın tepsisinesararak alınır Üzerine yumurta sarısı sürülerek bir süre de böylebekeltilir Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|