Karides Pilaki |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides PilakiMalzemeler: 1/2 kg karides2 yemek kaşığı sirke 2 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 büyük patates 1 büyük domates 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın İnce doğranmış sogan ve verevine doğranmış havuçları, sıvıyağda karıştırarak kavurun Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin İki bardak su ekleyin Kaynamaya başlarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katın Yeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirin Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin![]() |
|
|
|