![]() |
Karides Pilaki
Malzemeler: 1/2 kg. karides 2 yemek kaşığı sirke 2 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 büyük patates 1 büyük domates 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın. İnce doğranmış sogan ve verevine doğranmış havuçları, sıvıyağda karıştırarak kavurun. Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin. İki bardak su ekleyin. Kaynamaya başlarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katın. Yeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirin. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.