Kayısılı Parfe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı ParfeMalzemeler: 1 paket bebe bisküvisi 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı tozşeker 200 gr margarin1 adet yumurta 1/2 litre süt 250 gr kuru kayısı1 su bardağı fındık Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı su Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın![]() |
|
|
|