![]() |
Kayısılı Parfe
Malzemeler: 1 paket bebe bisküvisi 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı tozşeker 200 gr. margarin 1 adet yumurta 1/2 litre süt 250 gr. kuru kayısı 1 su bardağı fındık Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı su Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.