Yeşil Zeytinli Tarator |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Zeytinli Tarator![]() 1 su bardağı çekirdeği alınmış yeşil zeytin 1 çay kaşığı kimyon 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal Kanepe ekmeği için 380 gr un 75 gr tereyağı 50 gr pudra şeker 150 gr süt 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı su 1 çay kaşığı tuz Yeşil zeytinli tarator: Yeşil zeytinleri çok ufak doğrayın Kalan tüm malzemeyle iyice harmanlayın 3-4 saat buzdolabında bekletin![]() Ekmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice karıştırıp yoğurun Hamuru 15 gr’lık parçalara ayırın Elinizle şekil verip küçük ekmekler hazırlayın Oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin![]() Ekmekleri ortadan ikiye bölüp taratordan sürün ve servis yapın ![]() Zeytinlerin üzerine ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz ![]() |
|
|
|