![]() |
Ceviz Reçeli -2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ceviz Reçeli -2![]() 50 ham ceviz 1 kg toz şeker 2 su bardağı su 3~4 karanfil Yarım limonun suyu Kireç kaymağı için 500 gr sönmemiş kireç 10 litre su Ceviz reçeli: Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin ![]() ![]() ![]() 10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde 5 saat bekletin ![]() ![]() Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin ![]() ![]() Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ![]() 1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|