ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ceviz Reçeli -2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251679)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:43 AM

Ceviz Reçeli -2
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

50 ham ceviz
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
3~4 karanfil
Yarım limonun suyu
Kireç kaymağı için
500 gr sönmemiş kireç
10 litre su

Ceviz reçeli:
Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin. Ceviz kabuklarını çok ince soyun. İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu değiştirerek 10 gün suda bekletin.

10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde 5 saat bekletin. İyice yıkayarak kireçten arınmasını sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın.

Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.

Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın. Karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.