Antepfıstıklı Keşkül |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstıklı Keşkül![]() 1 litre süt 2 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı 2 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 yumurta sarısı 10 yemek kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı su İri kırılmış antepfıstığı File fındık Antepfıstıklı keşkül: Antepfıstığına yarım çay bardağı sütü ekleyip bir tencerede iyice karıştırın Süt, un, yumurta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip orta ateşte kaynatın Pirinç ununu 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp tencereye ekleyin Keşkül koyulaşana kadar pişirin Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın Üzerini antepfıstığı ve fındık ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|