![]() |
Zeytinyağlı Enginarlı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Enginarlı Pilav![]() Malzemeler 2 su bardağı lüks baldo pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanılabilir) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 adet konserve enginar (temizlenmiş taze enginar da kullanılabilir) ½ adet limonun suyu 2 adet kesme şeker 1 adet dere otu Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı 3 adet yeşil taze soğan (yalnızca yeşil kısımları kullanılacak) Hazırlanışı Pirinç bol tuzlu kaynar suda 30 – 40 dakika kadar bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|