![]() |
Zeytinyağlı Enginarlı Pilav
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 2 su bardağı lüks baldo pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanılabilir) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 adet konserve enginar (temizlenmiş taze enginar da kullanılabilir) ½ adet limonun suyu 2 adet kesme şeker 1 adet dere otu Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı 3 adet yeşil taze soğan (yalnızca yeşil kısımları kullanılacak) Hazırlanışı Pirinç bol tuzlu kaynar suda 30 – 40 dakika kadar bekletilir. Taze soğanları sadece yeşil kısımları alınıp incecik doğranır. Konserve ya da taze enginarlar kuşbaşı olarak küp küp dilimlenir. Kuru soğan da incecik doğranır. Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır. Hafifçe kızan yağa incecik yemeklik doğranmış kuru soğanlar aktarılıp karıştırılarak 2-3 dakika kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinç de ilave edilip 3-4 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine sıcak su ( et ya da tavuk suyu kullanılması tavsiye edilir ) aktarılıp tuz, şeker ve karabiber serpiştirildikten sonra orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirilir. Su kaynamaya başlayınca enginarlar ve yeşil soğan ilave edilip karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ocağın altı kısılır ve pilav kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu iyice çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotu serpiştirilip üzerinden hafifçe karıştırılır. Üzerine kağıt havlu örtüldükten sonra tencerenin kapağı kapatılarak en az 30 dakika dinlendirilir. Karıştırılarak servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.