Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, şehzade

Şehzade Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehzade Pilavı





2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 soğan
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Şehzade pilavı:
Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun

Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 30 dakika pişirin Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.