![]() |
Şehzade Pilavı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı 2 yemek kaşığı badem 2 yemek kaşığı kuru üzüm 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 soğan 1 çay kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz Karabiber Şehzade pilavı: Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın. Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.