Narlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Pilav![]() 2 su bardağı yasemin pirinci 2 su bardağı su 1 nar 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı 30 gr tereyağı Tuz Narlı pilav: Pirinci yıkayın Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun 1 5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın![]() Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın
|
|
|
|