Frambuaz Soslu Waffle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuaz Soslu Waffle![]() 2 yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker 1 5 su bardağı sütYarım çay bardağı ayçiçeği yağı 1 tutam tuz 1 5 su bardağı un1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sos için 200 gr frambuaz 2 yemek kaşığı pudra şeker Krema Nane yaprağı Frambuaz soslu waffle: Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın Yumurta sarılarını şeker ile köpük oluncaya kadar mikserle çırpın Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Koyu kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın Yumurta aklarına tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın Bunu diğer karışıma azar azar ekleyip spatula ile karıştırın Karışımdan kepçe ile alıp waffle makinesine dökün ve kızarıncaya kadar pişirin Frambuazı blender’den geçirerek püre haline getirin Sos tenceresine aktarın ve şeker ekleyerek orta ateşte 10-15 dakika pişirin Soğumaya bırakın Waffle’ları servis tabağına alın üzerine frambuaz sos gezdirin çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|