Çok Terbiyeli Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çok Terbiyeli KöfteMalzemeler Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 6 500 gr kıyma 1 Avuç pirinç Yarım demet maydanoz 1 Adet soğan Tuz, karabiber 1 Adet patates 1 Adet havuç 1 Çorba kaşığı salça Biraz un 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı margarin 1 Adet yumurta Hazırlanışı * Soğanı soyup, rendeleyin ![]() * Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun ![]() * Elde ettiğinz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() * Avucunuzun içinde yuvarla***** şekil verin ![]() * Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin ![]() * Kabı salla***** tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın ![]() * Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın ![]() * Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın ![]() * Suda 5 dakika kadar haşlayın ![]() * Köfteleri teker teker alıp, pişrin ![]() * Salçayı ezerek ilave edin ![]() * Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın ![]() * İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın ![]() * Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün ![]() * Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın ![]() * Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz ![]() * Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın ![]() * NOT : Dilerseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz
|
|
|
|