![]() |
Çok Terbiyeli Köfte
Malzemeler
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 500 gr kıyma 1 Avuç pirinç Yarım demet maydanoz 1 Adet soğan Tuz, karabiber 1 Adet patates 1 Adet havuç 1 Çorba kaşığı salça Biraz un 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı margarin 1 Adet yumurta Hazırlanışı * Soğanı soyup, rendeleyin. * Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun. * Elde ettiğinz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. * Avucunuzun içinde yuvarla***** şekil verin. * Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin. * Kabı salla***** tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın. * Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın. * Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın. * Suda 5 dakika kadar haşlayın. * Köfteleri teker teker alıp, pişrin. * Salçayı ezerek ilave edin. * Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın. * İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın. * Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün. * Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın. * Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz. * Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın. * NOT : Dilerseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.