Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, ciğeri

Arnavut Ciğeri...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Ciğeri...







Malzemeler:
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak
  • sıvıyağ (kızartmak için)


Yapılışı:[*]Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır[*]Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür[*]Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun[*]Önce patatesleri kızartın[*]Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın Arada karıştırın Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın[*]Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın[*]Soğanı piyazlık doğrayın Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin Üzerine patatesli ciğeri ilave edin Ciğerimiz servise hazır
(Yemekgunlugum'den) dır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.