Patatesli Köfte ( Kıbrıs Köftesi ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Köfte ( Kıbrıs Köftesi )MALZEMELER: 500 gr kıyma 3 adet patates 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Yarım bayat ekmek içi yada 3-4 kaşık galeta unu Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber,kimyon ve tarçın Kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Patatesleri yıkayıp,soyun Rendenin ince tarafıyla hızlıca rendeleyin ve iyice suyunu sıkın ( Patatesleri mutlaka rendenin ince tarafıyla rendeleyin Bu bir püf noktası Köftenin pişmesi açısından önemli ) Kıymanın içine patatesleri hemen ekleyip, karıştırınki; kararmasınlar ![]() Soğanı rendeleyip, maydanozu kıyın Tüm malzemeleri kıymaya ekleyip, iyice yoğurun Köfte şekli verip, kızgın yağda kızartın ( Köftelerin her iki tarafınıda çatalla delin Pişmesi ve içini çekmesi daha kolay oluyor ) Kağıt havlu serdiğiniz tabağa köfteleri alıp, biraz dinlendirin
|
|
Patatesli Köfte ( Kıbrıs Köftesi ) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Köfte ( Kıbrıs Köftesi )Ufff çok severim yağda kızarmış ev köftesini ![]() ![]() Bunun yanına tabii ki patates dilimlerini, soğan dilimlerini, taze biberi, domatesleri ve patlıcanları da kızartıp sos şeklinde köftenin üstüne dökeceksin ki domatesin lezzeti de ete sinsin![]() ![]() Benim tercihim bunun yanında nefis bir salata ile ayran veya sadece cacık ve madensuyu olmasıdır![]() ![]() Nefis bir taze köy ekmeği veya tam buğday ekmeği ile domates sosuna bana bana köfteleri ve bilumum malzemeyi yerim![]() ![]() Immmm![]() ![]() Ertesi gün de bu köfteyi ısıtmadan ekmek arası yapıp yemek ayrıca zevklerim arasındadır![]() ![]() Ufff![]() ![]()
|
|
|
|