![]() |
Patatesli Köfte ( Kıbrıs Köftesi )
MALZEMELER:
500 gr. kıyma 3 adet patates 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Yarım bayat ekmek içi yada 3-4 kaşık galeta unu Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber,kimyon ve tarçın Kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Patatesleri yıkayıp,soyun. Rendenin ince tarafıyla hızlıca rendeleyin ve iyice suyunu sıkın ( Patatesleri mutlaka rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bu bir püf noktası. Köftenin pişmesi açısından önemli ). Kıymanın içine patatesleri hemen ekleyip, karıştırınki; kararmasınlar. Soğanı rendeleyip, maydanozu kıyın. Tüm malzemeleri kıymaya ekleyip, iyice yoğurun. Köfte şekli verip, kızgın yağda kızartın ( Köftelerin her iki tarafınıda çatalla delin. Pişmesi ve içini çekmesi daha kolay oluyor ). Kağıt havlu serdiğiniz tabağa köfteleri alıp, biraz dinlendirin. |
Patatesli Köfte ( Kıbrıs Köftesi )
Ufff çok severim yağda kızarmış ev köftesini... Bunun yanına tabii ki patates dilimlerini, soğan dilimlerini, taze biberi, domatesleri ve patlıcanları da kızartıp sos şeklinde köftenin üstüne dökeceksin ki domatesin lezzeti de ete sinsin... Benim tercihim bunun yanında nefis bir salata ile ayran veya sadece cacık ve madensuyu olmasıdır... Nefis bir taze köy ekmeği veya tam buğday ekmeği ile domates sosuna bana bana köfteleri ve bilumum malzemeyi yerim... Immmm... Ertesi gün de bu köfteyi ısıtmadan ekmek arası yapıp yemek ayrıca zevklerim arasındadır... Ufff...
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.