Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alaca, pilav

Alaca Pilav...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alaca Pilav...



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Nohut1/2su bardağı
85

Nohut yıkanır,akşamdan 1su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su daha ilave edilerek basınçlı tencerede haşlanıryada tavuk ile birlikte haşlanabilirTavuk suyu kaynatılırBulgur,pirintuz ve nohut ilave edilirÖnce orta ,sonra hafif ateşte pişirilirPirinç ve bulgur suyunun çekip göz olunca ocak kapatılırYağ eritilerek pilavın üzerine dökülür,peçete örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika demlendirilirÜzerine karabiber ekilerek servis yapılır

Tavuk suyu3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur1 su bardağı
160
Pirinç1 su bardağı
180
Tuz2 tatlı kaşığı
12
Tereyağı(erimiş)8 yemek kaşığı
80
Karabiber1 tatlı kaşığı
2

NOT
Porsiyon Adeti : 6

Tarif,Aydın yöresinden alınmıştırYörede ,özel günlerde(anma,ölüm,yıl dönümü,adakvb)pişirilip ,yufka ekmeği içine bir miktar pilav,üzerine bir parça tavuk eti konup bohça gibi sarılarak komşulara dağıtılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.