![]() |
Alaca Pilav...
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı Nohut1/2su bardağı 85 Nohut yıkanır,akşamdan 1su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su daha ilave edilerek basınçlı tencerede haşlanır.yada tavuk ile birlikte haşlanabilir.Tavuk suyu kaynatılır.Bulgur,pirin.tuz ve nohut ilave edilir.Önce orta ,sonra hafif ateşte pişirilir.Pirinç ve bulgur suyunun çekip göz olunca ocak kapatılır.Yağ eritilerek pilavın üzerine dökülür.,peçete örtülür ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika demlendirilir.Üzerine karabiber ekilerek servis yapılır. Tavuk suyu3 su bardağı 600 Malatya Pilavlık Bulgur1 su bardağı 160 Pirinç1 su bardağı 180 Tuz2 tatlı kaşığı 12 Tereyağı(erimiş)8 yemek kaşığı 80 Karabiber1 tatlı kaşığı 2 NOT Porsiyon Adeti : 6 Tarif,Aydın yöresinden alınmıştır.Yörede ,özel günlerde(anma,ölüm,yıl dönümü,adak.v.b)pişirilip ,yufka ekmeği içine bir miktar pilav,üzerine bir parça tavuk eti konup bohça gibi sarılarak komşulara dağıtılmaktadır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.