Kabak Kavurması... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Kavurması...Malzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Kabak 4 büyük boy 1000 Kabaklar yıkanır,uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır Bir tencerede yağ ile soğan sarartılır,kabaklar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur Daha sonra pul biber,karabiber ve tuz atılarak karıştırılır Kısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir![]() Soğan 1 büyük boy 100 Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı 100 Malatya köftelik bulgur 1/2 su bardağı 80 Pul biber 4 tatlı kaşığı 8 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Porsiyon Adeti : 4-6 Tokat yöresinden alınmıştır Kalın kabuklu kabaklar için uygun bir yemektir Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır |
|
|
|