İzgara Köfte-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Köfte-1![]() 300 gr dana kıyma 200 gr koyun kıyma 1 soğan 1 dilim bayat ekmek içi Yarım demet maydanoz 1 diş sarımsak tuz kara biber kimyon Izgara köfte: Ekmek içlerini ıslatıp avucunuzda sıkarak ufalayın Sarımsakları soyup kıyın Maydanozları temizleyip kıyın Kıymaları yoğurma kabına alın Ufalanmış ekmek içleri,kıyılmış sarımsak,maydanoz,tuz ve baharatı ekleyip 10 dakika kadar yoğurun![]() Kıymalı karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlak yassı köfteler hazırlayın Yağsız tavada ya da ızgarada pişirin![]() İsteğe göre kızarmış yufka,dere otu,haşlanmış pancar,yağda kavrulmuş dolmalık fıstık ve sarımsak ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|