Kuymak Malatya Usulü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuymak Malatya UsulüKuymak Ölçüler: 2 su bardağı un 125 gr sana yağı veya tereyağı2 su bardağı toz şeker 2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı 3 su bardağı su Yapılış: Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur Sıcak olarak servis yapılır![]() Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir
|
|
|
|