Ayva Püreli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Püreli Kebap![]() Ayva püresi için 1 5 kg ayva1 kg patates 1~2 tutam toz safran 1 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 40 gr tereyağı Tuz Kebap için 750 gr dana kemiksiz parça et 1 5 su bardağı doğranmış domates1 çorba kaşığı biber salçası 4 diş ezilmiş sarımsak 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Tuz karabiber kekik Ayva püreli kebap: Ayvaları soyup doğrayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kaynatın Safranı ekleyip ayvalar yumuşayanakadar haşlayın Suyunu süzüp robota alın ve püre şeklinde ezin![]() Patatesleri soyup doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın Süzüp çatalla ezerek püre yapın Ayva püresi, tereyağı ve sütüilave edip kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika pişirin Ocaktan alıp peynir ve tuzu ekleyin Karıştırıp sıcak olarak muhafazaedin ![]() Sıvıyağı tencerede ısıtın Sarımsak ve eti ilave edin Et suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak soteleyin Sırasıyla doğranmış domates, 2 kaşık suda ezilmiş biber salçası, sıcak su, karabiber ve kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatın Etler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Tuzla tatlandırın![]() Ayva püresini servis tabağına alın
|
|
|
|