Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, pirinç, şehriyeli

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Pirinç Pilavı



Şehriyeli pirinç pilavı

4 kişilik malzeme:
1 bardak baldo pirinç
1/2 kahve fincanı kadar tel yada arpa şehriye
Biraz zeytin yağı
Kaynar su
Kapaklı tencere ve ocak

Üniversiteye ilk başladığım yıllarda öğrendiğim ilk yemekti
Önce bir yerde su kaynatın, su kaynadıktan sonra boş olan tencerenin tabanına biraz zeytin yağı koyup şehriyeyi hafif renk değiştirinceye kadar kavurun, sonra 1 bardak baldo pirinci üzerine dökün biraz karıştırdıktan sonra pirinç için ölçü olarak kullandığınız bardak ile bir buçuk bardak sıcak suyu üzerine dökün ve tabi bir çay kaşığı kadar tuzu unutmayın! Kapağını kapatın suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirin Ateşten aldıktan sonra 1 yada 2 dk dinlendirin ve servis yapın , Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.