![]() |
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Pirinç PilavıŞehriyeli pirinç pilavı 4 kişilik malzeme: 1 bardak baldo pirinç 1/2 kahve fincanı kadar tel yada arpa şehriye Biraz zeytin yağı Kaynar su Kapaklı tencere ve ocak Üniversiteye ilk başladığım yıllarda öğrendiğim ilk yemekti Önce bir yerde su kaynatın, su kaynadıktan sonra boş olan tencerenin tabanına biraz zeytin yağı koyup şehriyeyi hafif renk değiştirinceye kadar kavurun, sonra 1 bardak baldo pirinci üzerine dökün biraz karıştırdıktan sonra pirinç için ölçü olarak kullandığınız bardak ile bir buçuk bardak sıcak suyu üzerine dökün ve tabi bir çay kaşığı kadar tuzu unutmayın! Kapağını kapatın suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|