ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Şehriyeli Pirinç Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252320)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:28 AM

Şehriyeli Pirinç Pilavı
 
Şehriyeli pirinç pilavı

4 kişilik malzeme:
1 bardak baldo pirinç
1/2 kahve fincanı kadar tel yada arpa şehriye
Biraz zeytin yağı
Kaynar su
Kapaklı tencere ve ocak

Üniversiteye ilk başladığım yıllarda öğrendiğim ilk yemekti
Önce bir yerde su kaynatın, su kaynadıktan sonra boş olan tencerenin tabanına biraz zeytin yağı koyup şehriyeyi hafif renk değiştirinceye kadar kavurun, sonra 1 bardak baldo pirinci üzerine dökün biraz karıştırdıktan sonra pirinç için ölçü olarak kullandığınız bardak ile bir buçuk bardak sıcak suyu üzerine dökün ve tabi bir çay kaşığı kadar tuzu unutmayın! Kapağını kapatın suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra 1 yada 2 dk dinlendirin ve servis yapın , Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.