Safranlı Kereviz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Kereviz![]() 2 kereviz 10 küçük havuç 1 soğan 1 patates 50 gr tereyağı 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı krema 2 5 su bardağı tavuk suyu1 tutam safran Tuz Üzeri için Roka yaprakları Safranlı kereviz: Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın Limonlu suda bekletin![]() Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun Safranı ekleyin Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın![]() Yemeği servis tabağına alın Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın
|
|
|
|