![]() |
Safranlı Kereviz
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
2 kereviz 10 küçük havuç 1 soğan 1 patates 50 gr tereyağı 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı krema 2.5 su bardağı tavuk suyu 1 tutam safran Tuz Üzeri için Roka yaprakları Safranlı kereviz: Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ekleyin. Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin. Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.