Erikli Ve Hindistancevizli Pelte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte![]() 1 kg kırmızı erik 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Üzeri için 3 erik Taze nane yaprakları 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi Erikli ve hindistancevizli pelte: Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayın Hindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin![]() Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün Suyundan iki bardak kadarını ayırın![]() Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alıp kaselere paylaştırın Hindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|