Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından.. |
|
|
#1 |
|
mate
|
Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından..sizleri bilmemde ben denk geldikce izlerim oktay usta yı ![]() pek çok şey öğrendim![]() denedikde![]() onun sitesinden alıntı yaparak burayada ekliyorum![]() 3 dakikada yaptığı kolay tarifler![]() ![]() 3 dakika: BÖRÜLCE SALATASI: yarım kg börülce 3 diş sarımsak 1 çay b cevizelma sirkesi tuz,zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Börülceleri haşlayın Soğuk sudan geçirip servis tabağına alın Üzerine zeytinyağı, sarımsakrendesi ve sirke dökün en son ceviz parçaları serpiştirin Nefis bir eğe salatası![]() ![]() **bir izmirli olarak en sevdiğim şey börülcedir fakat biz ceviz koymayız ![]() sadece zeytinyağ, sarımsak ve limon![]() cevizde nerden çıkmışGAZPOÇA: 2 domates 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 salatalık 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydonoz 1 tutam nane tuz,kimyon ve karabiber 4 çorba k zeytinyağı3 çorba k sirke5-6 su bardağı su HAZIRLANIŞI: Domatesi,salatağı iri şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın Yeşil biberi,kırmızı biberikesin ve piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı karıştırma kabına ekleyin ![]() 1 tutam maydonoz ve bir tutam taze naneyi de ince olarak kıyın ve karıştırma kabına alın ve elinizle harmanlayın Karışımı doğrayıcı da püre haline getirip tekrar bir kaseyeboşaltın Üzerine 1 su bardağı suyu,zeytinyağını ve elma sirkesi ilave ederekservis tabağına alın Soğuk olarak servis edin Yanında kızarmış kepek ekmeği tavsiyeediyoruz Özellikle ezme severler için güzel bir alternatif![]() ![]() ![]() KABAK CACIĞI: 4 diş sarımsak 2 su b yoğurt1 kabak tuz,nane, 1 tutam dereotu,kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Yoğurdu sarımsakla çırpalım İçine kabağı rendeleyelim Dereotu,nane ,kırmızı biberlesüsleyelim Yiyenler kabak olduğunu anlayamayacaktır![]() SOSİSLİ BÖREK 6 yaprak milföy 3 sosis 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin Sosisleri de ortadan ikiye kesin Daha sonrasosislerin uçlarını bıçakla keserek milföylere sarın Daha sonra yumurta sarısı sürerek fırındapişirin Sosisler çiçek gibi açılacak![]() ![]() Milföy olmasına rağmen çok hafif ve pratik bir börek![]() Sosis seven çocuklar için güzel bir alternatif ![]() ![]() PEYNİRLİ BİBER SARMA 7 kırmızı biber 4 dal taze soğan 1 su ceviz 1 su b beyaz peynir1 tutam maydonoz karabiber,kırmızı biber zeytinyağı HAZIRLANIŞI Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kesin![]() Bu arada içini hazırlayın Taze soğanları ince ince doğrayın Üzerine doğranmış maydanozlarıbeyaz peyniri, kırılmış cevizleri , baharatları koyup elinizle harmanlayın Bir parça biberinucunu bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın Sıcak suya batırılıp yumuşatılmış tazesoğan sapları ile bağlayın Çok şık gözüken sarmalar tek lokmalık![]() Yemesi hem kolayhem de lezzetli ![]() ![]() BABAGANNUŞ: 4 patlıcan 4 diş sarımsak 1 su b süzme yoğurt1 limon suyu 3 çorba k tahinsüslemek için: zeytinyağı pul biber HAZIRLANIŞI: Patlıcanları közleyip doğrayın Diğer tarafta tahin,süzme yoğurt ve limon suyunukarıştırın Sarımsakları da doğrayıp ekleyin Bu sosla patlıcanları karıştırın Tuzunuve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerlesüsleyin Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif![]() ![]() ekleyin ![]() TON BALIKLI MİLFÖY 6 yaprak milföy 1 kutu ton balığı tane mısır 1 tutam dereotu üzeri için: 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Ton balıklarını,mısır,dereotu ile karıştırın Milföy yapraklarının içine paylaştırıp üçgenşeklinde kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün 180 derecede kızarana kadar tutun![]() Sıcak servis yapın ![]() FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES: 5 domates 1 tutam fesleğen 2 çorba k dolmalık fıstık2 diş sarımsak zeytinyağı kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI: Domatesleri ortadan ikiye kesin Altından da ince bir parça kesip tepsiye dizin Diğer taraftafesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin üzerine paylaştırın En üstüne kaşar peyniri rendesi serpin Fırında nar gibi kızarana kadarpişirin ![]() KAĞIT KEBABI: 400 gr et yarım demet taze soğan 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 1 tutam taze kekik zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Bir karıştırma kasesine eti alın Üzerine tüm otları doğrayarak ilave edin Zeytinyağı gezdirin![]() Tuz,karabiber ve pul biber ilave edin Yağlı kağıdın içine koyup iyice kenarlarını kapatın![]() 180 derecelik fırında 1 saat pişirin Herşey çiğden konulduğu için son derece sağlıklıve besleyici ![]() |
|
|
|