Nane Aromalı Kısır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nane Aromalı Kısır![]() 2 dal taze nane yaprağı 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 kırmızı soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 sarı dolmalık biber 1 kırmızı dolmalık biber Tuz Kırmızı toz biber Nane aromalı kısır: Bulguru 2 bardak sıcak suda suyunu tamamen çekene kadar bekletin Çukur bir tabağa alıp domates ve biber salçası ekleyip iyice karıştırın![]() Soğanların kabuğunu soyup 2 tanesini piyaz doğrayın, bir tanesini ise tavla zarı şeklinde doğrayın ![]() Tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı 4-5 dakika karıştırarak soteleyin Ilınınca bulgura ilave edip karıştırın![]() Dolmalık biberleri küp doğrayın Kalan yağ, limon suyu, tuz ve toz biberi bir kapta karıştırıp bulgurun üzerine dökün ve harmanlayın Piyaz soğan, nane yaprakları ve dolmalık biberlerle süsleyip servis yapın
|
|
|
|