Künefe Tarifi (Antakya Yöresi) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Künefe Tarifi (Antakya Yöresi)Künefe Tarifi(Antakya Yöresi) Künefe Tarifi 1 kg (taze) tel kadayıf 400 gr tereyağ 700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri) Şurubu için: 1 ölçü suya 1 ölçü şeker Tereyağını eritin ![]() Tel kadayıfları parçalayıp ayırın ![]() ![]() Tereyağla iyice karıştırın ![]() Bir tepsiye yayın ![]() ![]() Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin ![]() ![]() Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın ![]() Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin (Fırına koymayın )Sık sık kontrol edin Altı kızarınca, omlet gibi çevirin![]() ![]() İki tarafı da kızardığında ocaktan alın ![]() Porsiyonlara ayırın ![]() ![]() Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın ![]() ![]() İsterseniz fıstıkla da süsleyebilirsiniz ![]() Afiyet olsun… dır
|
|
|
|