![]() |
Künefe Tarifi (Antakya Yöresi)
Künefe Tarifi(Antakya Yöresi)
Künefe Tarifi 1 kg (taze) tel kadayıf 400 gr tereyağ 700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri) Şurubu için: 1 ölçü suya 1 ölçü şeker Tereyağını eritin. Tel kadayıfları parçalayıp ayırın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tereyağla iyice karıştırın. Bir tepsiye yayın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın. Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin. (Fırına koymayın.) Sık sık kontrol edin. Altı kızarınca, omlet gibi çevirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İki tarafı da kızardığında ocaktan alın. Porsiyonlara ayırın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İsterseniz fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun… dır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.