Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart![]() Malzemeler 500 gr dondurulmuş milföy hamuru250 ml süt200 gr çilek100 gr taze krema75 gr tozşeker30 gr un2 adet yumurta sarısı 10 adet hazır mini beze Tezgah ve kalıp için un ve tereyağı Hazırlanışı Dondurulmuş milföyü çözdürün Pastacı kreması için yumurta sarıları, tozşeker, un ve sütü karıştırın Tencereye aktarıp karıştırarak orta ateşte 10 dakika pişirin Unlu tezgahta hamuru açın Milföyden 24 cm kenar ölçüsü olan 8 adet kare kesin Altı çıkan tart kalıbını yağladıktan sonra pişirme kağıdıyla kaplayın Hamuru 6 adet sivri (üçgen uç) kenarı dışarıda kalacak şekilde kalıba dizin Hamurun tabanına çatalla küçük delikler açın Pişirme kağıdı serip kuru bakliyatla doldurun 200 derece fırında 12 dakika pişirin Kağıdı ve bakliyatları üzerinden alıp fırında 2 dakika daha pişirin Pastacı kremasına taze krema karıştırdıktan sonra hafifçe çırpıp tartın içine aktarın Üzerini çilek ve küçük bezelerle süsleyin
|
|
|
|