![]() |
Fincanda Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fincanda Kadayıf![]() 150 gr tel kadayıf 3 kaşık tereyağ 3 kaşık pekmez ( ben dut pekmezi kulandım ama üzüm pekmezi daha güzel olur ) 1 bardak iri dövülmüş ceviz Yapılışı: Tereyağını eritin,içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın ![]() Ardından bu karışımın içine pekmezi de ekleyin ve tekrar karıştırın ![]() İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim ) ![]() Kadayıftan fincanın yarınına kadar koyup iyice bastırın ![]() ![]() ![]() 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim ben ![]() ![]() Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|