Pembe Sütlaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pembe Sütlaç![]() 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 5 su bardağı su1 kibrit kutusu lohusa şekeri 3 su bardağı süt 1 çay bardağı pirinç 1 paket vanilya Yarım su bardağı toz şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 tutam tuz 150 gr kiraz vişne ve karadut 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı Pembe sütlaç: Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın Soğumaya bırakın![]() Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırın İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın![]() Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin Servis yapın
|
|
|
|