Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buharda, domates, pişirilmiş, püreli

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et





1 kg kuzu kuşbaşı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 kırmızıbiber
1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sos için
2 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Buharda pişirilmiş domates püreli et:
Kuşbaşı kuzu etlerini derin bir kaba alın Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, küp doğradığınız kırmızıbiberi, ince kıydığınız maydanozu ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişirin Sos için gerekli malzemeleri tavaya alın Ayçiçeği yağı, domates püresi ve ince doğradığınız sarımsağı ilave edip 4-5 dakika kısık ateşte pişirin Pişen etleri de tavaya alıp karıştırın Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.