ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252045)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:00 AM

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg kuzu kuşbaşı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 kırmızıbiber
1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sos için
2 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Buharda pişirilmiş domates püreli et:
Kuşbaşı kuzu etlerini derin bir kaba alın. Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, küp doğradığınız kırmızıbiberi, ince kıydığınız maydanozu ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın. Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişirin. Sos için gerekli malzemeleri tavaya alın. Ayçiçeği yağı, domates püresi ve ince doğradığınız sarımsağı ilave edip 4-5 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen etleri de tavaya alıp karıştırın. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.