Kuzu Mutancana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Mutancana![]() 800 gr kuzu eti 100 gr arpacık soğan 50 gr soyulmuş iç badem 50 gr kuru kayısı 30 gr razaki üzüm 50 gr kurutulmuş mürdüm eriği 50 gr kuru incir 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2 su bardağı ılık su 2 çay kaşığı sumak Kuzu mutancana: Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin![]() Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin Servis tabağına alıp taze kekikle servis yapın
|
|
|
|