![]() |
Kuzu Mutancana
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
800 gr kuzu eti 100 gr arpacık soğan 50 gr soyulmuş iç badem 50 gr kuru kayısı 30 gr razaki üzüm 50 gr kurutulmuş mürdüm eriği 50 gr kuru incir 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2 su bardağı ılık su 2 çay kaşığı sumak Kuzu mutancana: Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Servis tabağına alıp taze kekikle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.