Limonlu Dana Eskalopları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Dana Eskalopları![]() Malzemeleri: 4 adet dana eskalopu 2-3 yemek kaşığı veya 30-45 ml buğday unu 1/4 su bardağı veya 50 gram tereyağı 4 yemek kaşığı veya 60 ml zeytinyağı 4 yemek kaşığı veya 60 mI sek beyaz vermut ya da sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı veya 45 ml limon suyu Yettiği kadar Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için limon dilimleri Maydanoz yaprakları Servis için salata Yapılışı: 1 Her dana eskalopunu iki kat streç filmin arasına koyup iyice incelene kadar üzerlerinde merdaneyi gezdirin ya da et döveceğiyle dövün![]() 2 Dövülmüş eskalopları ikiye ya da dörde bölün Tuz ve karabiber ektiğiniz una eskalopların iki yüzlerini birden bulayın Unun fazlasını silkeleyin![]() 3 Tereyağını zeytinyağının yarısıyla birlikte geniş, ağır bir tavada cızırdayana kadar kızdırın Tavanın aldığı kadar eskalopu ilave edip yüksek ateşte her iki yüzlerini de hafifçe renklenene kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın Eskalopları ıspatulayla tavadan alıp sıcak olarak bekletin Zeytinyağının geri kalanını da tavaya ekleyip kalan eskalopları kızartın![]() 4 Tavayı ateşten alıp vermutu ya daşarabı ve limon suyunu ilave edin Tavadaki sıvıyla iyice karışmalarını sağladıktan sonra yeniden ocağa koyun![]() 5 Eskalopları yeniden tavaya alıp üzerlerini sosla kaplayın Tavayı ara sıra çalkalayarak yaklaşık 2 dakika pişirin Limon dilimleri, limon kabukları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek salatayla birlikte hemen servis yapın![]() Öneri: • Dana yerine derisi soyulmuş tavuk filetosu kullanabilirsiniz ![]() • Filetolar kalınsa merdaneyle yassılaştırmadan ya da dövmeden önce ikiye ayırın Limon suyu yerine portakal suyu kullanmayı deneyin
|
|
|
|