![]() |
Limonlu Dana Eskalopları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: 4 adet dana eskalopu 2-3 yemek kaşığı veya 30-45 ml buğday unu 1/4 su bardağı veya 50 gram tereyağı 4 yemek kaşığı veya 60 ml zeytinyağı 4 yemek kaşığı veya 60 mI sek beyaz vermut ya da sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı veya 45 ml limon suyu Yettiği kadar Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için limon dilimleri Maydanoz yaprakları Servis için salata Yapılışı: 1. Her dana eskalopunu iki kat streç filmin arasına koyup iyice incelene kadar üzerlerinde merdaneyi gezdirin ya da et döveceğiyle dövün. 2. Dövülmüş eskalopları ikiye ya da dörde bölün. Tuz ve karabiber ektiğiniz una eskalopların iki yüzlerini birden bulayın. Unun fazlasını silkeleyin. 3. Tereyağını zeytinyağının yarısıyla birlikte geniş, ağır bir tavada cızırdayana kadar kızdırın. Tavanın aldığı kadar eskalopu ilave edip yüksek ateşte her iki yüzlerini de hafifçe renklenene kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın. Eskalopları ıspatulayla tavadan alıp sıcak olarak bekletin. Zeytinyağının geri kalanını da tavaya ekleyip kalan eskalopları kızartın. 4. Tavayı ateşten alıp vermutu ya da şarabı ve limon suyunu ilave edin. Tavadaki sıvıyla iyice karışmalarını sağladıktan sonra yeniden ocağa koyun. 5. Eskalopları yeniden tavaya alıp üzerlerini sosla kaplayın. Tavayı ara sıra çalkalayarak yaklaşık 2 dakika pişirin. Limon dilimleri, limon kabukları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek salatayla birlikte hemen servis yapın. Öneri: • Dana yerine derisi soyulmuş tavuk filetosu kullanabilirsiniz. • Filetolar kalınsa merdaneyle yassılaştırmadan ya da dövmeden önce ikiye ayırın. Limon suyu yerine portakal suyu kullanmayı deneyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.