Dana Etli Nohut Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Etli Nohut Yahni![]() 1 paket Dana Kuşbaşı 1 5 su bardağı haşlanmış nohutYarım çay bardağı ayçiçeği yağı 10 arpacık soğan 4 diş sarımsak 1 5 su bardağı sıcak su1 çorba kaşığı un Tuz Karabiber 2 yufka Dana etli nohut yahni: Soğuk kış günlerinin bir başka vazgeçilmezi, nohut Hele bir de kuşbaşı doğranmış et ve arpacık soğanla pişirildiyse değmeyin keyfine![]() ![]() Arpacık soğanları soyun Sarımsakları temizleyip kıyın Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın Ete arpacık soğanları ve sarımsağı ilave edip soteleyin Et suyunu salıp çekince, unu ekleyip kavurun Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin Tencerenin kapağını kapatın Etler yumuşayana kadar pişirin Nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın Yüksek kenarlı servis tabağına yufkaları buruşturarak üst üste yayın Yahniyi yufkanın üzerinde sıcak servis yapın
|
|
|
|