Tavuk Etli Çalı Fasulyesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Etli Çalı Fasulyesi![]() 1 kg çalı fasulyesi 500 gr tavuk kanat 3 soğan 2 domates 10 kiraz domates 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı pulbiber Tuz karabiber Tavuk etli çalı fasulyesi : Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin Tavuk kanatlarını yıkayıp süzün Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün 2 domatesi soyup küp şeklinde doğrayın Ayçiçeği yağını tencere de ısıtın Soğanı ilave edip soteleyin Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin Sıcak suyu ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin Ocaktan alın Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın
|
|
|
|