![]() |
Fırında Sebzeli Kuzu Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sebzeli Kuzu Sarma![]() 600 gr kuzu but (kemiksiz) Yarım bayat ekmek 3 taze sarımsak 3 taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Karabiber Sebzeli garnitür için 300 gr taze iç bakla 100 gr bezelye 2 havuç 1 kereviz sapı 3 soğan Tuz Karabiber 1 su bardağı sıcak su 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker 25 gr tereyağı Mısır nişastası Fırında sebzeli kuzu sarma: Kuzu etinin ortasını kesip cep açın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı etin içine doldurup pişme esnasında açılmaması için ağız kısmını kürdanlarla tutturun ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli garnitür için, soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|